1. Énergi batrédénsitas

Daya tahan mangrupikeun salah sahiji pagelaran anu paling penting dina kendaraan listrik, sareng kumaha nyandak langkung seueur batré dina rohangan anu terbatas mangrupikeun cara anu paling langsung pikeun ningkatkeun jarak tempuh.Ku alatan éta, indéks konci pikeun evaluate kinerja batré téh dénsitas énergi batré, nu ngan saukur énergi listrik dikandung dina batré per unit beurat atawa volume, dina volume sarua atawa beurat, Nu leuwih luhur dénsitas énergi, beuki énergi listrik bakal disadiakeun. , sarta beuki lila daya tahan relatif;Dina tingkat kakuatan nu sarua, nu leuwih luhur dénsitas énergi batré, nu torek beurat batréna.Urang terang yen beurat boga dampak hébat kana konsumsi énergi.Ku alatan éta, euweuh urusan ti sudut pandang, ngaronjatna dénsitas énergi batré sarua jeung ngaronjatna daya tahan kandaraan.
Tina téknologi ayeuna, kapadetan énergi batré litium ternary umumna 200wh / kg, anu tiasa ngahontal 300wh / kg ka hareup;Ayeuna, batré litium beusi fosfat dasarna hovers di 100 ~ 110wh / kg, sarta sababaraha bisa ngahontal 130 ~ 150wh / kg.BYD ngarilis generasi anyar batré litium beusi fosfat "batré sabeulah" dina jangka waktu.Na "dénsitas énergi spésifik volume" nyaéta 50% leuwih luhur batan batré litium beusi fosfat tradisional, tapi ogé hésé pikeun megatkeun ngaliwatan 200wh / kg.

v2-5e0dfcfdb4ddec643b76850b534a1e33_720w.jpg

2. lalawanan suhu luhur

Kasalametan mangrupikeun salah sahiji masalah utama kendaraan listrik, sareng kasalametan batré mangrupikeun prioritas utama kendaraan listrik.Batré litium ternary sénsitip pisan kana suhu sareng bakal terurai sakitar 300 derajat, sedengkeun bahan fosfat beusi litium sakitar 800 derajat.Leuwih ti éta, réaksi kimiawi bahan litium ternary leuwih sengit, nu bakal ngaleupaskeun molekul oksigén, sarta éléktrolit bakal kaduruk gancang dina aksi suhu luhur.Ku alatan éta, sarat batré litium ternary pikeun sistem BMS kacida luhurna, sarta alat panyalindungan anti overtemperature sarta sistem manajemen batré anu diperlukeun pikeun ngajaga kasalametan batré.

v2-35870e2a8b949d5589ccdcccaff9ceb9_720w

3. adaptability hawa low

Atenuasi mileage kendaraan listrik dina usum tiis mangrupikeun nyeri sirah pikeun perusahaan kendaraan.Sacara umum, suhu jasa minimum litium beusi fosfat henteu langkung handap - 20 ℃, sedengkeun suhu minimum litium ternary tiasa langkung handap tina - 30 ℃.Dina lingkungan suhu low sarua, kapasitas litium ternary nyata leuwih luhur batan litium beusi fosfat.Contona, dina dikurangan 20 ° C, batré litium ternary bisa ngaleupaskeun ngeunaan 80% tina kapasitas, The litium beusi fosfat batré ngan bisa ngaleupaskeun ngeunaan 50% tina kapasitas na.Sajaba ti éta, platform ngurangan tina batré litium ternary di lingkungan suhu low loba nu leuwih luhur batan batré litium beusi fosfat, nu bisa masihan muter gede kana kamampuh motor jeung kakuatan hadé.

4. Ngecas kinerja

Teu aya bédana atra antara kapasitas ngecas arus konstan / rasio kapasitas total batré litium ternary sareng batré litium beusi fosfat nalika ngecas henteu langkung ti 10 C. nalika ngecas dina laju di luhur 10 C, kapasitas ngecas arus konstan / kapasitas total ratio batré litium beusi fosfat leutik.Nu leuwih gede laju ngecas, beuki atra bédana antara kapasitas ngecas arus konstan / rasio kapasitas total jeung batré bahan ternary, Ieu utamana patali jeung parobahan tegangan leutik litium beusi fosfat dina 30% ~ 80% SOC.
5. Daur hirup
Atenuasi kapasitas batré mangrupikeun titik nyeri sanés tina kendaraan listrik.Jumlah muatan lengkep sareng siklus ngurangan batré litium beusi fosfat langkung ageung tibatan 3000, sedengkeun umur jasa batré litium ternary langkung pondok tibatan batré litium beusi fosfat.Lamun jumlah muatan lengkep jeung siklus ngurangan leuwih gede ti 2000, atenuasi bakal mimiti muncul.
6. Biaya produksi
Unsur nikel sareng kobalt anu dipikabutuh pikeun batré litium ternary nyaéta logam mulia, sedengkeun batré litium beusi fosfat henteu ngandung bahan logam mulia, ku kituna biaya batré litium ternary relatif tinggi.

Total: batré litium ternary atawa batré litium beusi fosfat boga kaunggulan jeung kalemahan sorangan.Ayeuna, aranjeunna gaduh perwakilan anu béda.Pabrikan ngalanggar larangan téknis anu relevan sareng ngan ukur milih batré tina bahan anu cocog dumasar kana kabutuhan khusus

LiFePo4 and Lithium battery deifference

 


waktos pos: Jan-20-2022
Naha anjeun milarian inpormasi langkung seueur ngeunaan produk profésional sareng solusi kakuatan DET Power?Kami ngagaduhan tim ahli anu siap ngabantosan anjeun salawasna.Punten eusian formulir sareng wawakil penjualan kami bakal ngahubungi anjeun pas.